Røkt kjøttpølse med pastinakk- og sellerirotpuré

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
Røkt kjøttpølse med pastinakk- og sellerirotpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Den fine røyksmaken av pølsene balanseres mot den milde og myke rotfruktpuréen. Tomatsalsaen setter en ekstra spiss på retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttpølse

400 g
Røkt kjøttpølse
1 ss
Solsikkeolje

Pastinakk- og sellerirotpuré

400 g
Pastinakk
250 g
Sellerirot
0,8 stk
Løk
50 g
Smør
1 klype
Salt

Marinert rødløk

1 stk
Rødløk 4-pk
1 boks
Hakkede hermetiske tomater
2 ss
Ketchup
1 ts
Tabasco
6 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær små snitt i pølsene og stek dem i litt olje på lav temperatur til de er gylne og gjennomvarme.

Trinn 2

Pastinakk- og sellerirotpuré: Skrell og del grønnsakene og kok dem møre i vann under lokk. Sil av vannet. Kjør grønnsakene til puré i blender med smør og salt.

Trinn 3

Marinert rødløk: Skjær rødløken i tynne skiver og skyll den i lunkent vann. La de hakkede tomatene renne av og bland dem med løken og de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Bland inn litt revet sitronskall og finhakket persille sammen med den marinerte rødløken, for en ekstra rik smak.