Røkelakssmørbrød

Tidsbruk 60 minutter
7 ingredienser
7 planlagt
Røkelakssmørbrød
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne lette sommermiddagen tar litt tid, men på hjemmebakt focaccia smaker den friske røkelaksmiksen fantastisk – vel verd å vente litt på!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Einerrøkt laks i bit ca 350 g Godehav
1 pose
Bladspinat
0,5 stk
Tørrgjær Idun
1 stk
Sitron
3 dl
Crème fraîche Tine
1 l
Hvetemel
1 dl
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Foccaccia: bland mel,salt og gjær (en halv pose gjær for hver liter mel). Bland inn lunkent vann 37°C (5 dl for hver liter hvetemel) og olje til en grøtete konsistens.

Trinn 2

Trinn 2

Dekk med plast og la det heve i 30 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Hell deigen i en langpanne med bakepapir. Drypp litt god olivenolje over og fordel deigen i langpannen med fingertuppene. Dryss på litt Maldon salt. Stek focacciaen på maks varme på midterste rille til den er gyllen. Det tar 10-15 minutter, men følg med – med så sterk varme kan den fort bli brent. Avkjøl brødet litt og del i store stykker.

Trinn 4

Trinn 4

Bland Crème Fraîche med salt og pepper og smak til med sitron. Vend inn vasket spinat. Skjær laksen i skiver. Del focacciastykkene i to på langs og legg på salat og røkelaks. Server!

Serveringsforslag

Topp med finsnittet vårløk.