Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Røkelaksrullade med urtekremost eplesalat og urtedressing

23 ingredienser
3 planlagt
Røkelaksrullade med urtekremost eplesalat og urtedressing
Klikk og dra
til kalenderen
Hjemmelaget urtekremost gjør denne lakserulladen til noe helt spesielt. Frisk eplesalat, syrlig dressing og fargerik basilikumolje gjør dette til en både elegant og fargerik forrett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Røkelaksrullader

0,5 kg
Røkelaks
150 g
Kremost
1,5 ss
Gressløk
1 ss
Dill
1 ss
Sitronsaft
0,5 klype
Kvernet pepper

Eplesalat

0,5 pakke
Rucculasalat
1 stk
Grønne epler
0,3 dl
Olivenolje
0,5 ss
Hvitvinseddik
0,5 klype
Salt
0,5 klype
Pepper

Creme fraichedressing

0,5 stk
Creme fraiche eller seterrømme
1 ss
Sitronsaft
0,5 ss
Sukker
0,5 ts
Salt
0,5 klype
Kvernet pepper

Basilikumolje

0,3 potte
Basilikum
0,3 dl
Olivenolje
0,3 dl
Solsikkeolje
0,5 klype
Salt
0,5 klype
Pepper

Røkelaksrullader

0,5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Røkelaksrullader: Skjær røkelaks i tynne skiver. Legg seks og seks skiver utover på plastfolie. Bland sammen kremost med de hakkede urtene sitronsaft, salt og pepper. Legg en stripe urteost på røkelaksskivene.

Trinn 2

Rull laksen sammen til en rullade og pakk den i plastfilm. Sett rulladene kaldt slik at de setter seg. Pakk rullene ut av plasten og skjær dem i 32 biter. Anrett på tallerken sammen med eplesalat og creme fraichedressinngen.

Trinn 3

Eplesalat: Rens salaten og legg den i iskaldt vann. Tørk salaten godt og bland den med olivenolje, eddik, salt og pepper. Legg utover en tallerken, skjær eplene i tynne strimler og anrett oppå salaten.

Trinn 4

Creme fraichedressing: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Basilikumolje: Ha olje i en hurtigmikser. Rens basilikumbladene fra stilken. Ha bladene i oljen sammen med salt og pepper. Kjør til en grønn olje.

Tips!

Lakserullene kan lages en dag før og skjæres opp tre timer før servering. Creme fraichedressing og basilikumolje kan lages to dager før.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender