Rødvinssaus

11 ingredienser
119 planlagt
Rødvinssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En klassisk saus til storfekjøtt og lam.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Finhakket løk
50 g
Hakket gulrot
50 g
Hakket sellerirot
50 g
Hakket purre
2 dl
Rødvin
2,5 dl
Kyllingkraft
0,5 ts
Tomatpuré
1 stk
Laurbærblad
0,5 ts
Maizena
2 ts
Smør
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Fres løk i smør i en gryte i 2-3 minutter. Tilsett hakkede grønnsaker og stek i 2-3 minutter til. Skru opp varmen, tilsett sukker og halvparten av rødvinen. Kok inn til det bare er en tjukk væske igjen i bunnen av gryta – pass på at det ikke blir brent.

Trinn 2

Ha i kyllingkraft, tomatpure, laurbærblad og resten av rødvinen. Kok opp og la koke forsiktig i 12-15 minutter, til det er ca. 2,5 dl igjen. Sil sausen, og eventuelt smak til med krydder. Tilsett maisenna og kok opp.