Rødløkringer

7 ingredienser
5 planlagt
Rødløkringer
Legg oppskrift
i handlelapp
Friterte rødløkringer er deilig tilbehør til alle typer grillmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Rødløk
2,5 dl
Kulturmelk
1 stk
Egg
2,5 dl
Hvetemel
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Natron
1 l
Olje til frityrsteking

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og kutt rødløk i 1,5 cm tykke skiver. Legg løkringene i isvann i én time. Hell av vannet og tørk dem godt med tørkepapir.

Trinn 2

Varm opp oljen i en stor tung gryte eller i en frityr hvis du har. (til ca. 180 °C). Bland sammen hvetemel, kulturmelk, sammenpisket egg, salt og natron i en bolle. Dypp løkringene, noen få om gangen, i røren.

Trinn 3

Stek løkringene i oljen, snu dem slik at de får fin gyllen farge på begge sider. Legg de ferdige løkringene på kjøkkenpapir og ha på litt salt mens de ennå er varme.