Rødkål

Tidsbruk 50 minutter
8 ingredienser
94 planlagt
Rødkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Eple gir sammen med kanel og nellik gir en ekstra frisk og sursøt rødkål.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Rødkål

1 kg
Rødkål
0.5 dl
Rød saft
1 stk
Syrlig eple
0.5 dl
Rødvinseddik eller hvitvinseddik
2 dl
Vann
1 ss
Salt
1 ts
Pepper
0.5 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finsnitt rødkål og ha den i en kjele med revet eple, vann, saft, (eller rødvin) eddik, salt og pepper. Kok kålen i 1 ½ time med lokk til den blir myk og smakfull.

Trinn 2

Trinn 2

Kok kålen de siste 30 minuttene uten lokk slik at kraften blir kokt ned.

Tips

Ha gjerne i noen skiver appelsin som gir fin sødme og syre til rødkålen. Den blir også veldig god med nellik og kanel. Smak deg fram!