Rødbetsuppe med kylling og rømme

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
305 planlagt
Rødbetsuppe med kylling og rømme
Legg oppskrift
i handlelapp
Den intense smaken av rødbeter mildnes av kylling og rømme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Kyllinglår
3 stk
Laurbærblad
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
500 g
Rødbeter
4 ss
Seterrømme
1,5 l
Vann
1 ss
Salt
10 stk
Pepperkorn
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Legg kyllinglår i kaldt vann i en kjele med salt, pepper og laurbærblad. Kok opp og skum bort urenheter. La kyllinglårene småkoke i 20 minutter til de er gjennomkokte.

Trinn 2

Fres finhakket løk og hvitløk i solsikkeolje i 2 minutter i en annen kjele. Skrell og riv rødbetene som til råkost og ha det i kjelen sammen med løken.

Trinn 3

Sil over kraften kyllinglårene er kokt i og kok suppen i 20 minutter. Smak til med eddik og sukker. Tilsett evt. mer salt hvis det er nødvendig.

Trinn 4

Mens suppen koker renses kyllingkjøttet fritt for skinn og bein. Del kjøttet i terninger og ha det i suppen sammen med en skje seterrømme pr. person.