Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Rødbetsuppe med kylling og rømme

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
140 planlagt
Rødbetsuppe med kylling og rømme
Legg oppskrift
i handlelapp
Den intense smaken av rødbeter mildnes av kylling og rømme.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Kyllinglår
3 stk
Laurbærblad
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
500 g
Rødbeter
4 ss
Seterrømme
1,5 l
Vann
1 ss
Salt
10 stk
Pepperkorn
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Legg kyllinglår i kaldt vann i en kjele med salt, pepper og laurbærblad. Kok opp og skum bort urenheter. La kyllinglårene småkoke i 20 minutter til de er gjennomkokte.

Trinn 2

Fres finhakket løk og hvitløk i solsikkeolje i 2 minutter i en annen kjele. Skrell og riv rødbetene som til råkost og ha det i kjelen sammen med løken.

Trinn 3

Sil over kraften kyllinglårene er kokt i og kok suppen i 20 minutter. Smak til med eddik og sukker. Tilsett evt. mer salt hvis det er nødvendig.

Trinn 4

Mens suppen koker renses kyllingkjøttet fritt for skinn og bein. Del kjøttet i terninger og ha det i suppen sammen med en skje seterrømme pr. person.