Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Rødbetsalat med cottage cheese

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
172 planlagt
Rødbetsalat med cottage cheese
Legg oppskrift
i handlelapp
Rødbeter får en dyp og sødmefull smak når de blir bakt i ovn. I denne salaten får de følge av andre søte innslag som pærer og sirup – og mild, syrlig cottage cheese.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rødbeter

3 stk
Små rødbeter

Sirup

1,1 dl
Balsamicoeddik
45 g
Sukker

Salat

1,5 stk
Hjertesalat
3 ss
Olivenolje
1,5 stk
Pærer, f.eks. Conference
3 ss
Hakkede mandler
0,8 stk
Cottage cheese
0,8 neve
Basilikum

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok rødbetene med skall i en kjele med lettsaltet vann, ca. 45 minutter. Riv av skallet når de er kokte. Skjær dem i terninger.

Trinn 3

Trinn 3

Kok opp sukker og balsamicoeddik og avkjøl. Riv salaten i grove biter og ha på 2 ss olivenolje, salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Bruk en høvel eller mandolin og skjær pærene i tynne skiver. Grovhakk mandlene og rist dem i en tørr panne til de er gylne. Skyll cottage cheese i kaldt vann.

Trinn 5

Bland forsiktig pære, salat, rødbeter og resten av olivenoljen i en bolle. Smak til med salt og pepper. Anrett alt på en tallerken og topp med avrent cottage cheese og 1 ss sirup over hver tallerken. Ha gjerne på noen friske blader basilikum før servering.

Serveringsforslag

Vent med å montere salaten, tilsette olivenolje og sirup, til rett før den skal serveres. Da beholder salaten sprøheten.