Rødbetsalat med chèvre og hasselnøtter

Tidsbruk 60 minutter
12 ingredienser
24 planlagt
Rødbetsalat med chèvre og hasselnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Tre ingredienser som skaper magi: chèvre, rødbeter og nøtter. Syre, sødme og crunch! En sikker suksess!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Mellomstore rødbeter
3 stang
Kvister frisk timian
1 stk
Friséesalat
60 g
Hasselnøtter
8 skive
Baguette
200 g
Chevré
6 ss
Olivenolje
0.8 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0.5 dl
Hvitvinseddik
0.5 dl
Flytende honning eller lys sirup
8 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og del rødbetene i 8 båter. Bland 6 ss olivenolje, hakket timian, 0,5 ts salt og nykvernet pepper.

Vend rødbetene i blandingen og bak ved 180 ̊C i ca. 30 minutter til de er møre.

Trinn 2

Rist hasselnøtter 10 minutter i ovn ved 180 ̊C.

Trinn 3

Fordel chèvre på 8 baguetteskiver. Grill dem i ovn til osten er gyllen.

Trinn 4

Rør godt sammen hvitvinseddik og honning eller sirup. Bland inn 8 ss olivenolje og 0,25 ts salt. Vend de bakte rødbetene i dressingen.

Vask og riv friséesalaten og vend sammen med rødbeter og dressing. Anrett på et stort fat og topp med chèvretoast og hakkede hasselnøtter.

TIPS

Rødbeter er noe av det sunneste du kan spise. Det er faktisk den rotgrønnsaken med aller høyest innhold av antioksidanter og mye av næringen sitter i skallet. Så ikke skrell bort smak og vitaminer. Gå heller til innkjøp av en god gammeldags grønn- saksbørste og skrubb betene godt før du baker dem. Da blir det full pott både smaksmessig og helsemessig!