Rød fiskesuppe

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
522 planlagt
Rød fiskesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel og smakfull middelhavsinspirert fiskesuppe med hvitløk og tomater.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fiskesuppe

500 g
Villfanget torskeloin
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Purre
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Pastinakk
2 terning
Grønnsaksbuljong
1 boks
Hakkede tomater
4 ss
Olivenolje
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk og skjær purren i tynne ringer. Skrell og skjær røttene i små terninger. Ha olivenolje i en middels varm gryte og stek løk, hvitløk og purre til det er mykt og blankt.

Trinn 2

Ha i resten av grønnsakene. Surr dem i et par minutter før du har i vann, buljongterning og hermetiserte tomater. La det småkoke i 15 minutter.

Trinn 3

Skjær torskefileten i passe store biter. Trekk gryten av platen og ha i fiskebitene. Sett på lokk og la fisken trekke i 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveringsforslag

Server suppen med litt finhakket gressløk. Hvis du vil ha mer smak på suppen kan du ha i blåskjell og et par spiseskjeer tomatpuré.

Barn kan

La barna få skjære opp fisken. Fortell at torsken kan bli opptil 2 meter lang og veie 60 kg, og den kan leve i 20 år. La barna få vaske, skrelle og kutte grønnsakene. Fortell at grønnsakene i suppa er rotgrønnsaker og at de vokser i jorda.