Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Rød fiskesuppe

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
419 planlagt
Rød fiskesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel og smakfull middelhavsinspirert fiskesuppe med hvitløk og tomater.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fiskesuppe

500 g
Villfanget torskeloin
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Purre
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Pastinakk
2 terning
Grønnsaksbuljong
1 boks
Hakkede tomater
4 ss
Olivenolje
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk og skjær purren i tynne ringer. Skrell og skjær røttene i små terninger. Ha olivenolje i en middels varm gryte og stek løk, hvitløk og purre til det er mykt og blankt.

Trinn 2

Ha i resten av grønnsakene. Surr dem i et par minutter før du har i vann, buljongterning og hermetiserte tomater. La det småkoke i 15 minutter.

Trinn 3

Skjær torskefileten i passe store biter. Trekk gryten av platen og ha i fiskebitene. Sett på lokk og la fisken trekke i 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveringsforslag

Server suppen med litt finhakket gressløk. Hvis du vil ha mer smak på suppen kan du ha i blåskjell og et par spiseskjeer tomatpuré.

Barn kan

La barna få skjære opp fisken. Fortell at torsken kan bli opptil 2 meter lang og veie 60 kg, og den kan leve i 20 år. La barna få vaske, skrelle og kutte grønnsakene. Fortell at grønnsakene i suppa er rotgrønnsaker og at de vokser i jorda.