Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Rød bønne- og linsegryte

Tidsbruk 35 minutter
15 ingredienser
417 planlagt
Rød bønne- og linsegryte
Legg oppskrift
i handlelapp
En sterk og smakfull vegetargryte som gjør at du aldri savner fisk eller kjøtt. Hemmeligheten er å bruke urter – og chili.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gryte

1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
300 g
Gulrot
1 boks
Hakkede tomater
1,5 terning
Grønnsaksbuljong
580 g
Røde linser
570 g
Store hvite bønner
0,3 ts
Kajennepepper
1 ss
Olivenolje
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,5 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Pepper

Topp med

1 potte
Basilikum
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk chili, hvitløk, løk og gulrøtter. Varm opp olivenoljen i en vid kasserolle og tilsett chili, hvitløk, løk og kajennepepper (vent med gulrøttene). Ha i tomater, vann og grønnsaksbuljong. Ha på lokk og la koke i 20 minutter.

Trinn 2

Tilsett gulrøtter, avsilte og skylte linser og bønner og kok videre i 5 minutter. Smak til med hvitvinseddik og pepper. Topp med god olivenolje og rikelig med frisk grovrevet basilikum.

Serveringsforslag

Server gjerne med brød og Apetina-ost eller revet parmesan.