Råmarinert laks med sitrusvinaigrette

Tidsbruk 15 minutter
9 ingredienser
154 planlagt
Råmarinert laks med sitrusvinaigrette
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten er inspirert av det moderne japanske kjøkkenet. Her får du en intens og spicy fiskecarpaccio med smak av ingefær, chili, sitrus, fiskesaus, sesamfrø, vårløk og koriander.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

300 g
Salmalaks

Sitrusvinaigrette

0,8 ts
Revet ingefær
0,8 stk
Rød chili
0,4 dl
Fiskesaus
0,4 dl
Presset appelsin
0,4 dl
Presset sitron

Topp med

0,8 stk
Vårløk
0,8 neve
Koriander
0,8 ts
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær laksen i tynne skiver og fordel dem flatt utover på tallerkener.

Trinn 3

Trinn 3

Riv ingefær og finhakk rød chili og bland med fiskesaus og presset appelsin og sitron. Fordel sausen over lakseskivene og dryss på sesamfrø, vårløk i tynne skiver og koriander.

Serveringsforslag

Ha på sausen rett før servering. Da beholder du konsistens og smak i fisken.