Quesadilla med grillet kyllinglår | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Quesadilla med grillet kyllinglår

Quesadilla med grillet kyllinglår

3.2 i snitt
Quesadilla med grillet kyllinglår
Mat med mexicanske røtter har vunnet plass i mange nordmenns hjerter – og mager. Denne retten vil ikke gjøre kjærlighetsforholdet dårligere.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Quesadillas

600 gr
Hubbard lårfilet (2-3 per person)
4 stk
Hvetetortillas
100 gr
Revet cheddar-ost
0.5 stk
Finhakket løk
1 stk
Finhakket rød chili

Tomatsalsa

1 stk
Stor, moden tomat, uten frø, finhakket
2 ss
Finhakket rødløk
0.2 stk
Finhakket jalapeño-chili eller frisk grønn chili
1 stk
Lime
1 ss
Finhakket frisk koriander
0.5 ts
Pepper
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Slik griller du lårfilet: Legg lårfileten på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt lårfileten over på direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter.

  2. Trinn 2

    Tomatsalsa: Bland sammen tomat, rødløk, chili, limesaft og koriander i en bolle. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Quesadillas: Legg 2 tortillalefser på et stekebrett. Topp hver lefse med cheddar-ost, og halvparten av løken og chilien. Legg to lefsene på toppen. Grill quesadillaene først på indirekte varme til osten smelter. Flytt deretter til direkte varme, og grill videre til de har fått en fin grillfarge på begge sider. Skjær quesadillaene i trekantede «pizzastykker» og server straks.