Pytt i panne med grønnsaker og egg

3.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
536 planlagt
Pytt i panne med grønnsaker og egg
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv en deilig vegetar-pytt i panne med rotgrønnsaker og egg. Perfekt rett å lage når du ønsker å bruke opp rester fra kjøleskapet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Poteter
200 g
Gulrot
200 g
Sellerirot
200 g
Pastinakkrot
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Fersk timian, hakket
8 stk
Egg
0.5 dl
Sesamfrø
50 g
Smør
0.5 dl
Vann
1 ss
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Varm stekeovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene. Del i terninger på 1 cm. Legg i en langpanne.

Trinn 2

Smelt smøret med vann, salt, pepper, hakket hvitløk og timian. Hell over rotgrønnsakene og bland godt. Stek grønnsakene i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.

Trinn 3

Stek speilegg. Server pytt i panne med speilegg og dryss ristede sesamfrø over.
Server gjerne med brød og smør.

TIPS!

Du kan enkelt bytte ut noen av grønnsakene med det du har liggende i kjøleskapet, for en enkel og smakfull restemiddag.

Denne oppskriften er laget av

Bent Stiansen