Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Purreløksdampet laks med potetstappe

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
13653 planlagt
Purreløksdampet laks med potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Når vi har så god tilgang på laks i dette landet gjelder det å gripe middagsmulighetene denne flotte råvaren byr på. Her er en enkel og smakfull rett med potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

500 g
Laksefilet naturell
1 ss
Smør
1 klype
Pepper

Grønnsaker

3 stk
Gulrot
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Purreløk
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Potetstappe

800 g
Poteter
1,5 dl
Lettmelk
1 klype
Pepper
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Potetstappe: Skrell og del potetene i biter og kok dem godt møre i vann. Hell av kokevannet. Tilsett melk og smør og mos til grov stappe. Smak til med pepper.

Trinn 2

Mens potetene koker: Skjær gulrøtter og purre i skiver. Kok opp buljong. Smelt litt smør i pannen. Krydre laksefi letene med pepper og stek gylne på den ene siden. Snu fi sken, tilsett purre, gulrot og buljong. Sett på lokk og la det hele surre i ca. 5 minutter på svak varme.

Serveringsforslag

Press sitron over laksen og dryss over finhakket persille eller andre friske urter rett før servering.