Purre- og kikertform

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
744 planlagt
Purre- og kikertform
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig vegetarrett som virkelig får fram hvor mye smak det er i purre, fennikel og kikerter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Purre- og kikertform

3 stk
Purre
500 g
Poteter, løsvekt
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Fennikel
1 boks
Kikerter
7 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Smør

Eggeblanding

3 stk
Egg
3 dl
Fløte
40 g
Parmesan
1 ts
Oregano
1 stang
Vårløk

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekovnen på 220°C. Sett en ildfast form i ovnen samtidig som du skrur den på. Skyll og rens purre, og del i 2 cm store biter (kun den hvite og lysegrønne delen).

Trinn 2

Del potetene i 4 eller 6 biter. Kok opp vann med buljongterning. Kok potetene i 15 minutter og legg til purren de siste 7 minuttene. Hell av vann og damp. Skjær fennikel i skiver og skyll kikertene.

Trinn 3

Ta ut den ildfaste formen. Ha i smør, poteter, purre, fennikel og kikerter. Sett formen nederst i ovnen og la den stå i 7 minutter – til poteter og purre har fått litt farge.

Trinn 4

Riv parmesan. Pisk sammen egg, fløte, parmesan og oregano. Hell blandingen over formen. Kutt vårløken i 2 cm store biter og stikk den innimellom. Bak videre i ca. 10 minutter, til eggeblandingen har stivnet.