Punjabi Curry

Tidsbruk 60 minutter
18 ingredienser
594 planlagt
Punjabi Curry
Legg oppskrift
i handlelapp
I Punjab-regionen er curry-miksene gjerne basert på masala – en blanding av tørkede og gjerne ristede krydder. Vår curry-rett er en herlig og passe spicy miks av poteter og gode grønnsaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 ss
Ingefær
1 stk
Blomkål
4 dl
Middagsris REMA 1000
200 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Løk
1 stk
Grønn chili
1 stk
Tomat
3 dl
Matfløte Tine
1 stk
Lime
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 ts
Koriander malt
0,5 ts
Gurkemeie
0,5 ts
Garam Masala
1 ts
Spisskummen
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Varm solsikkeolje i en gryte på middels varme. Fres finhakket løk, hvitløk, chili, ingefær og grovhakket tomat i 1-2 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Fres videre med koriander, gurkemeie, kajennepepper, garam masala og spisskummen. Del blomkål i små buketter, poteter i små terninger, kutt gulrot i skiver og paprika i terninger.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett alle grønnsakene og fres videre i noen minutter. Tilsett fløte og vann (2 dl vann for hver 3 dl fløte). Kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Smak til med lime og salt. Serveres med kokt ris.

Serveringsforslag

Frisk koriander og naanbrød smaker fortreffelig til.