Pulled pork burger med friterte løkringer

Tidsbruk 60 minutter
23 ingredienser
66 planlagt
Pulled pork burger med friterte løkringer
Legg oppskrift
i handlelapp
En maksimalistisk burgerservering med flere hjemmelagede elementer. Tar litt tid, men vil skape stor begeistring!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Burger

0,8 pakke
Pulled Pork

Hamburgerbrød

0,8 pose
Gourmet hamburgerbrød

Coleslaw

0,8 stk
Hodekål, strimlet
0,8 stk
Gulrot, revet
2,3 ss
Hakket persille
0,2 ts
Hvitløkspulver
0,2 ts
Kajennepepper
1,5 dl
Eplejuice
2,3 ss
Sukker
0,8 ts
Salt
0,8 ts
Pepper
0,8 dl
Eplecidereddik

Friterte løkringer

3 stk
Egg
2,3 dl
Melk
1,5 dl
Øl, halvliterboks
3 stk
Store løk
0,4 l
Solsikkeolje
375 g
Hvetemel
1,9 ts
Bakepulver
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Garnityr

3 ss
Barbecue-saus
0,8 pakke
Cheddar, skivet

Slik gjør du

Trinn 1

Coleslaw: Bland sammen sukker, salt, nykvernet pepper, hvitløkspulver og kajennepepper i en bolle. Tilsett eddik og eplejuice, og pisk sammen til alt er godt blandet. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt. Smak evt. til med mer salt. La salaten trekke i minst en time før servering.

Trinn 2

Friterte løkringer: Varm opp oljen i en stor tung kjele (til ca. 180 °C). Pisk eggene lett. Bland sammen melk, egg og øl i en bolle. Bland sammen mel, bakepulver samt litt salt og pepper i en annen bolle. Tøm halvparten av melblandingen oppi en tredje bolle. Rens og skjær løk i ringer på ca 1–1 ½ cm tykkelse. Ta løkringene fra hverandre. Dypp løkringene, noen få om gangen, i eggeblandingen og så i den første bollen med mel. Dypp ringene igjen i eggeblandingen og deretter i den andre bollen med mel. Stek løkringene i olje – ikke for mange om gangen. Snu dem når de får en fin gyllen farge på undersiden. Legg de ferdige løkringene på kjøkkenpapir og ha på litt salt mens de er varme.

Trinn 3

Varm samtidig opp pulled pork på grillen: Åpne posen og ha kjøttet i en aluminiumsform. Sett formen på indirekte varme, dekk med aluminiumsfolie og la kjøttet bli gjennomvarmt.

Trinn 4

Riv svinekjøttet fra hverandre med to gafler.

Trinn 5

Hamburgerbrødene stekes raskt på snittflatene i varm, tørr stekepanne. Evt. kan de varmes et par minutter i stekeovnen eller på grillen.

Trinn 6

Monter burgerne: Start med en skive cheddar på hamburgerbrødbunnen. Legg på varm pulled pork og barbecue-saus. Topp med coleslaw. Avslutt med hamburgerbrødtoppen. Server med friterte løkringer.