Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Provencesaus

11 ingredienser
23 planlagt
Provencesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild og aromatisk saus med sørfransk urtesmak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Finhakket løk
50 g
Hakket gulrot
50 g
Hakket sellerirot
50 g
Hakket purre
0,5 dl
Rødvin
2,5 dl
Kyllingkraft
1 ts
Provencekrydder
0,5 ts
Maizena
2 ts
Smør
0,5 ts
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Fres løk i smør i en gryte i 2-3 minutter. Tilsett hakkede grønnsaker og stek i 2-3 minutter til. Skru opp varmen, tilsett sukker og rødvin. Kok til nesten all rødvinen har fordampet, og det er som en tjukk karamell i bunnen. Pass på at det ikke blir brent.

Trinn 2

Hell i kyllingkraft. Kok opp, skru ned varmen og tilsett halvparten av provencekrydderet. La koke i 10 minutters tid. Sil væsken. Rør inn maizena, kok opp. Smak til med salt, og eventuelt mer provencekrydder.

Tips

Den beste kyllingkraften lager du ved å koke kraft på kyllingbein og andre rester etter et kyllingmåltid. Dekk beina med vann, kok opp og la koke i 30 minutter. Sil væsken. Kraften kan fryses. Når du bruker rotgrønnsaker i kraft, kan du like gjerne bruke gulrotskrell og avskjær – så lenge grønnsakene er rene.