Provencesaus

11 ingredienser
157 planlagt
Provencesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild og aromatisk saus med sørfransk urtesmak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Finhakket løk
50 g
Hakket gulrot
50 g
Hakket sellerirot
50 g
Hakket purre
0,5 dl
Rødvin
2,5 dl
Kyllingkraft
1 ts
Provencekrydder
0,5 ts
Maizena
2 ts
Smør
0,5 ts
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Fres løk i smør i en gryte i 2-3 minutter. Tilsett hakkede grønnsaker og stek i 2-3 minutter til. Skru opp varmen, tilsett sukker og rødvin. Kok til nesten all rødvinen har fordampet, og det er som en tjukk karamell i bunnen. Pass på at det ikke blir brent.

Trinn 2

Hell i kyllingkraft. Kok opp, skru ned varmen og tilsett halvparten av provencekrydderet. La koke i 10 minutters tid. Sil væsken. Rør inn maizena, kok opp. Smak til med salt, og eventuelt mer provencekrydder.

Tips

Den beste kyllingkraften lager du ved å koke kraft på kyllingbein og andre rester etter et kyllingmåltid. Dekk beina med vann, kok opp og la koke i 30 minutter. Sil væsken. Kraften kan fryses. Når du bruker rotgrønnsaker i kraft, kan du like gjerne bruke gulrotskrell og avskjær – så lenge grønnsakene er rene.