Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Provencegryte med potetstappe

Tidsbruk 100 minutter
11 ingredienser
138 planlagt
Provencegryte med potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne gryteretten minner om daube – den klassiske, franske gryteretten med utspring i nettopp Provence. Varmer ekstra godt og smaker fabelaktig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
200 g
Champignon
1 pakke
Potetstappe Bama
3 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
8 dl
Hønsebuljong
1 ts
Oregano, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del grønnsakene i grove biter. Brun kjøttet i en gryte med olje. Tilsett grønnsaker, hakket hvitløk og oregano og la det surre litt.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett de hermetiske tomatene og hønsebuljongen. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1,5 time. Smak til med salt og pepper. Tilbered potetstappen etter anvisning på pakken. Server den rykende varme gryten sammen med potetstappen.

Serveringsforslag

Topp gjerne med hakket persille.