Provencegryte med potetstappe

Tidsbruk 100 minutter
11 ingredienser
174 planlagt
Provencegryte med potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne gryteretten minner om daube – den klassiske, franske gryteretten med utspring i nettopp Provence. Varmer ekstra godt og smaker fabelaktig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Grytekjøtt av storfe ca 600 g Nordfjord
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
200 g
Champignon
1 pakke
Potetstappe Bama
3 ss
Olivenolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
8 dl
Hønsebuljong
1 ts
Oregano, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del grønnsakene i grove biter. Brun kjøttet i en gryte med olje. Tilsett grønnsaker, hakket hvitløk og oregano og la det surre litt.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett de hermetiske tomatene og hønsebuljongen. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1,5 time. Smak til med salt og pepper. Tilbered potetstappen etter anvisning på pakken. Server den rykende varme gryten sammen med potetstappen.

Serveringsforslag

Topp gjerne med hakket persille.