Prinsessekake med bringebær og sjokolade i svingene
Slik gjør du
Trinn 1
Pisk sammen eggeplommer, maizenna, sukker og vaniljesukker i en skål.
Trinn 2
I en medium stor kjele varmer du opp melken til rett under kokepunktet. Hell så litt av den varme melken over eggeblandingen mens du pisker. Hell så resten av melken i og pisk så alt er blandet. Ha alt dette over i kjelen igjen og la koke opp mens du pisker.
Trinn 3
La vaniljekremen småkoke i 5-6 minutter til den tykner. Husk å pisk hele tiden! Hell vaniljekremen over i en skål og sett til avkjøling.
Trinn 4
I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i, men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær.
Trinn 5
Pisk sammen melk og egg, varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen.
Trinn 6
Tilsett margarin i terninger og elt i 15 min på lav hastighet. Deigen vil være ganske klissete til å starte med, men når deigen har fått eltet en stund så får du en smidig og blank deig som slipper bollen.
Trinn 7
Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1-1,5 time. Sett gjerne bollen et lunt sted, da tar heveprosessen kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig.
Trinn 8
Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og kna den noen ganger. Kjevle deigen ut til en stor rektangel.
Trinn 9
Smør vaniljekremen utover. Dryss over hakket sjokolade og bringebær.
Trinn 10
Rull deigen til en stor rull og kutt av endene. Skjær 8 like store emner og plasser dem i en 30 cm rund springform hvor bunnen er dekket med bakepapir.
Trinn 11
Dekk formen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la etterheve i 30-40 minutter.
Trinn 12
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle bollene med egg og stek i 20-23 minutter. Avkjøl på rist før du tar prinsessekaken ut av formen.
Trinn 13
Bland sammen melis, vann og romessens. Pynt prinsessekaken med glasuren.