Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Prinsefisk med råkost

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
35 planlagt
Prinsefisk med råkost
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne klassiske torskeretten har lange tradisjoner i byen mellom de sju fjell. Historien forteller at den første gang ble servert en svensk prins på Bergensbesøk på midten av 1800-tallet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hvit saus

0,5 stk
Sitron
3 dl
Lettmelk
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel

Råkost

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Purre

Torsk

500 g
Villfanget torskeloin
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Poteter

450 g
Nypoteter

Til servering

0,5 stk
Sitron i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Råkost: Rasp gulrøtter og finsnitt purre. Bland sammen i skål. Hvit saus: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med sitron.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt på fisken og stek den i varm panne med litt smør til den er gyllen. Server fisken med hvit saus, poteter, råkost og sitronbåter.