Prinsefisk med råkost

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
36 planlagt
Prinsefisk med råkost
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne klassiske torskeretten har lange tradisjoner i byen mellom de sju fjell. Historien forteller at den første gang ble servert en svensk prins på Bergensbesøk på midten av 1800-tallet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hvit saus

0,5 stk
Sitron
3 dl
Lettmelk
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel

Råkost

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Purre

Torsk

500 g
Villfanget torskeloin
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Poteter

450 g
Nypoteter

Til servering

0,5 stk
Sitron i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Råkost: Rasp gulrøtter og finsnitt purre. Bland sammen i skål. Hvit saus: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med sitron.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt på fisken og stek den i varm panne med litt smør til den er gyllen. Server fisken med hvit saus, poteter, råkost og sitronbåter.