Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Potetsuppe med flaket klippfisk

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
30 planlagt
Potetsuppe med flaket klippfisk
Legg oppskrift
i handlelapp
Potetpurresuppe – vichyssoise – er en mild, fransk suppeklassiker som har en egen evne til å framheve fine, salte kvalitetsråvarer. Her lar jeg deilig, norsk klippfisk få hedersplassen i sentrum av suppen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Klippfisk

300 g
Klippfisk
0,4 ts
Grovkvernet pepper
2,3 ss
Olivenolje
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 ts
Salt

Potetsuppe

4,5 stk
Poteter
0,4 stk
Purre
2,3 dl
Fløte
2,3 dl
Melk
0,8 terning
Kyllingbuljong
2,3 dl
Vann til buljongterning

Topp med

1,5 kvist
Dill

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190C. Del klippfisken i store biter og legg i en ildfast form. Ha over salt, pepper, et knust hvitløksfedd og olje. Bak fisken i ovnen i ca. 15 minutter til den flaker seg.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell poteter og del poteter og purre i biter. Kok mørt i fløte, melk og kyllingkraft.

Trinn 3

Trinn 3

Hell av halvparten av kraften, men ta vare på den. Kjør poteter, purre og gjenværende kraft glatt med stavmikser og spe med resten av kokekraften til passe tykk konsistens. Smak til med salt og pepper. Server suppen med flaket klippfisk og en dillkvast.