Potetstappe

Tidsbruk 35 minutter
5 ingredienser
56 planlagt
Potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle liker potetstappe! Og du kan tilsette nesten hva som helst av smaker. Alt fra hvitløk og krydderurter til bacon og klippfisk gir potetstappen et løft.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Poteter, løsvekt
1 dl
Melk
3 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og del dem i biter. Kok opp vann. Kok potetene i 15 minutters tid, til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe av seg i 1-2 minutter.

Trinn 2

Stapp potetene med en potetstapper eller med en tresleiv, sammen med melk og smør.

Trinn 3

Smak til med salt og pepper.

Tips

Ikke bruk kjøkkenmaskin eller stavmikser, da kan stappen bli limaktig. Hvis du vil ha en fin stappe, press den gjennom en metallsikt.