Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Potetsalat med soltørket tomat, selleri og reddiker

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
21 planlagt
Potetsalat med soltørket tomat, selleri og reddiker
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du blander potetsalaten mens potetene fortsatt er varme, trekker de til seg den deilige smaken av urter og krydder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Nypoteter
40 g
Soltørkede tomater i olje
4 stang
Stangselleri
1 ss
Finhakket bladpersille
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Finrevet sitronskall
1 stk
Sitron, saften
2 ts
Grov søt sennep
2 ts
Dijonsennep
5 stk
Reddiker
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter, til de er møre. Skjær soltørkede tomater i strimler og selleristenger i små biter (bruk soltørkede tomater på olje – bruker du tørre soltørkede tomater, la dem koke med potetene det siste minuttet).

Trinn 2

Finhakk persille, hvitløk og gjerne noen av bladene fra selleristengene. Bland med finrevet sitronskall.

Trinn 3

Når potetene er ferdige, hell av vannet. Del dem i to eller fire mens de fortsatt er varme. Bland med halvparten av persilleblandingen, selleri, soltørket tomat, olivenolje, presset sitron og sennep. La avkjøle til romtemperatur.

Trinn 4

Vend flere ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Dryss over resten av persilleblandingen. Skjær reddikene i tynne skiver med en mandolin eller en potetskreller og dryss over før servering.

Passer godt til