Potetsalat med eple

13 ingredienser
111 planlagt
Potetsalat med eple
Legg oppskrift
i handlelapp
Jeg synes potetene skal få lov til å være hovedpersonen i denne potetsalaten. Derfor skal de ikke dynkes i dressing. Akkurat passe er perfekt.

Ingredienser

800 g
Amandinepoteter eller nypoteter
0,5 boks
Crème fraîche
2 ss
Majones
0,5 stk
Sitron, skall
2 stang
Vårløk
1 fedd
Hvitløk
0,5 stk
Rødløk 4-pk
4 ss
Frisk gressløk
2 neve
Frisk basilikum
2 ss
Sitronsaft
1 stk
Grønt eple
2 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask potetene i kaldt vann. Du trenger ikke skrelle dem siden skallet er så tynt. Kutt potetene i 2 x 2 cm terninger og kok dem møre. Hell av vannet og avkjøl potetene i 20 min.

Trinn 2

Rør sammen creme fraiche og majones i en stor bolle. Rør inn finrevet sitronskall. Finhakk vårløk, hvitløk, rødløk, gressløk og basilikum og vend inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 3

Skrell eplet og fjern skrotten. Kutt eplet i små biter og ha i dressingen sammen med potetene.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/