Potetpannekake "Røsti"

Tidsbruk 25 minutter
6 ingredienser
4 planlagt
Potetpannekake "Røsti"
Legg oppskrift
i handlelapp
Her har du en enkel og spennende potetoppskrift som både blir et lite måltid i seg selv, og kan serveres sammen med fisk eller kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Mandelpotet
2 ss
hakket persille
1 ts
Salt
0,5 ts
Pepper
2 ss
smør, smeltet
8 ts
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og riv dem på det groveste på rivjernet. Ha de revne potetene i en sil og press ut potetvannet. Bland potetene med salt, pepper, hakket persille og smeltet smør.

Trinn 2

Varm en teflonstekepanne og ha i solsikkeolje. Fordel de revne potetene ut over hele pannen. Press potetmassen litt sammen til en flat pannekake. Stek den på litt over middels varme til den er brun på stekesiden.

Trinn 3

Snu røstien ved å legge en tallerken på toppen av stekepanne og snu hele pannen slik at røstien faller ned på tallerkenen så den blir lett å skyve ned i pannen for å steke videre. Stek den brun på den andre siden. Serveres i pene kakestykker