Potetmos med sopp og spinat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Potetmos med sopp og spinat

Potetmos med sopp og spinat

4.0 i snitt
Potetmos med sopp og spinat
En ekstra flott potetmos som nærmest er et måltid i seg selv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Spinat
200 gr
Valgfri sopp
400 gr
Mandelpoteter
1 dl
Fløte
1 dl
Melk
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Smør til steking

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger.

  2. Trinn 2

    Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen.

  3. Trinn 3

    Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske.

  4. Trinn 4

    Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.