Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Potetgrateng med svinebiff og spinat

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
410 planlagt
Potetgrateng med svinebiff og spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
En god og mettende grateng hvor du kan bruke det du har av oste- og potetrester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

600 g
Poteter, løsvekt
2 dl
Melk
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Svinebiff og spinat

400 g
Strimlet svinebiff
1 stk
Løk
1 ts
Karripulver
200 g
Bladspinat
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ost

100 g
Revet hvitost

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C. Kok poteter som du pleier. Hvis potetene har tynt skall trenger du ikke å skrelle dem.

Trinn 2

Imens, stek strimlet svinebiff og finhakket løk i en panne med olje. Krydre med salt, pepper og karripulver. Stek til løken er karamellisert og søt. Skru opp varmen, ha i spinaten og stek i et par minutter til spinaten kollapser.

Trinn 3

Mos potetene med en sleiv eller en potetstapper. Bland inn melk og smak til med salt og pepper. Vend inn 2/3 av den revne osten.

Trinn 4

Ha svinekjøtt og spinat i bunnen av en ildfast form. Bre potetstappen over. Dryss over resten av osten. Bak i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Serveringsforslag

Bland inn 1/4 ts revet muskatnøtt og 1 dl matfløte i potetstappen. Du kan med fordel bruke osterester i stappen. Det gir masse god smak.