Potetgrateng med svinebiff og spinat

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
940 planlagt
Potetgrateng med svinebiff og spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
En god og mettende grateng hvor du kan bruke det du har av oste- og potetrester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

600 g
Poteter, løsvekt
2 dl
Melk
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Svinebiff og spinat

400 g
Strimlet svinebiff
1 stk
Løk
1 ts
Karripulver
200 g
Bladspinat
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ost

100 g
Revet hvitost

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C. Kok poteter som du pleier. Hvis potetene har tynt skall trenger du ikke å skrelle dem.

Trinn 2

Imens, stek strimlet svinebiff og finhakket løk i en panne med olje. Krydre med salt, pepper og karripulver. Stek til løken er karamellisert og søt. Skru opp varmen, ha i spinaten og stek i et par minutter til spinaten kollapser.

Trinn 3

Mos potetene med en sleiv eller en potetstapper. Bland inn melk og smak til med salt og pepper. Vend inn 2/3 av den revne osten.

Trinn 4

Ha svinekjøtt og spinat i bunnen av en ildfast form. Bre potetstappen over. Dryss over resten av osten. Bak i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Serveringsforslag

Bland inn 1/4 ts revet muskatnøtt og 1 dl matfløte i potetstappen. Du kan med fordel bruke osterester i stappen. Det gir masse god smak.