Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Potet- og fennikelform med kylling

Tidsbruk 35 minutter
14 ingredienser
2288 planlagt
Potet- og fennikelform med kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Her er det mange gode smaker! Kjenn hvordan hvitløk, sennep og fennikel løfter de milde smakene av poteter, kylling og crème fraîche.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potet og fenikkel

1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
600 g
Poteter, løsvekt
4 fedd
Hvitløk
2 ts
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Kylling

500 g
Lårfilet av kylling
1 ts
Estragon
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 ts
Smør

Crème fraîche-blanding

1,5 dl
Créme fraîche
1 ss
Dijonsennep

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 220 °C. Sett en ildfast form inn i ovnen samtidig som du skrur den på. (Når den er varm, går selve matlagingen raskere.)

Trinn 2

Rens og skjær løk, fennikel og poteter i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel. Ha grønnsakene i den ildfaste formen sammen med grovhakkede hvitløksfedd. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Krydre kyllingen med salt, pepper og estragon. Stek i stekepanne med smør i ca. 3 minutter på hver side.

Trinn 4

Bland sammen crème fraîche og sennep. Ta ut den ildfaste formen. Hell over crème fraîche-blandingen og legg kyllingen oppå. Bak videre i 5-8 minutter.

Det lille ekstra

Ha revet parmesan og hakket, frisk kruspersille på toppen av formen før den settes i ovnen. Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.