Pot au feu - sommerlig kyllingsuppe

Tidsbruk 120 minutter
11 ingredienser
44 planlagt
Pot au feu - sommerlig kyllingsuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Gryte på ilden – en fantastisk sommersuppe med franske aner, som varmer og smaker ekstra godt på svale sommerdager.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
1 stk
Purreløk
3 stk
Gulrot
0,5 pakke
Stangselleri
400 g
Nypoteter
300 g
Nykål
1 potte
Kruspersille, liten
1 stk
Sitron
1 ts
Timian, tørket
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Legg kyllingen i en stor kasserolle. Dryss på timian, salt og pepper og fyll vann i kjelen til det så vidt dekker kyllingen. Kok opp under lokk og la den putre på middels varme i ca. 40 minutter. Tilsett hele poteter, grove biter av gulrot og stangselleri og purre i skiver. Kok videre i ca. 40 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Trinn 2

Trinn 2

Når det gjenstår 15 minutter av koketiden, tilsettes nykål i båter. Ta opp kyllingen og del den i passende serveringsstykker. Legg stykkene tilbake i gryten og smak til med evt. mer salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Finhakk persille, vask og finriv sitronen(e). Bland med finhakket hvitløk og olivenolje. Server gremolataen sammen med suppen.

Serveringsforslag

Godt brød, sylteagurk og sennep og er godt tilbehør.