Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Posjerte eggs Benedict

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
66 planlagt
Posjerte eggs Benedict
Legg oppskrift
i handlelapp
Egg Benedict, som består av posjerte egg, spinat og hollandaisesaus oppå en engelsk muffin, er en klassiker. Her har jeg for enkelhets skyld byttet ut muffins med polarbrød.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Egg

3 stk
Egg

Spinat

150 g
Spinat
0,8 ss
Smør
0,8 fedd
Hvitløk
3 stk
Polarbrød

Garnityr

0,8 ss
Finhakket gressløk

Hollandaisesaus

187,5 g
Smør
1,5 stk
Eggeplommer
0,8 ss
Hvitvinseddik
0,4 stk
Sjalottløk
0,8 ts
Sitronsaft
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Posjer eggene.

Tips og råd: Posjering

Trinn 2

Smelt smøret på lav varme og hold det godt under kokepunktet. Pisk sammen eggeplommer, hvitvinseddik og revet sjalottløk i en stålbolle over en kjele med varmt vann. Spe inn smøret og smak til med sitronsaft og salt.

Tips og råd:

Trinn 3

Skyll spinaten og tørk den. Surr den raskt i en stekepanne med smør. Fest et hvitløksfedd på en gaffel og rør rundt i spinaten til den faller sammen. Rist polarbrødet i brødrister og legg på spinat. Ha ett egg på hvert brød og hell over Hollandaisesaus. Topp med finhakket gressløk.