Posjerte basilikumegg med chorizo

Tidsbruk 10 minutter
10 ingredienser
21 planlagt
Posjerte basilikumegg med chorizo
Legg oppskrift
i handlelapp
Poseposjerte egg blir både visuelt imponerende og får en delikat smak. Med denne metoden er det enda lettere å lykkes!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Basilikumegg

3 stk
Egg
1,5 ss
Olivenolje
1,5 kvist
Basilikum

Purre- og chorizoblanding

0,8 dl
Olivenolje
37,5 g
Chorizo
0,8 stk
Purre
0,8 fedd
Hvitløk med skall
0,8 kvist
Basilikum
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Poseposjer eggene. Smør plastfilmen i koppene med litt olivenolje og dryss med finhakket basilikum før du knekker eggene oppi.

Trinn 2

Trinn 2

Varm forsiktig opp olivenolje i en panne og ha i strimlet chorizopølse og finsnittet purre sammen med et knust hvitløksfedd med skallet på. Surr til purren mykner. Tilsett hakket basilikum og smak til med Maldon salt og nykvernet pepper. Fordel de posjerte eggene på tallerkener og topp med purre- og chorizoblandingen.