Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Posjert laks med agurksalat

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
646 planlagt
Posjert laks med agurksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Å koke uten å koke? Å posjere fisken høres ganske flott ut, men betyr rett og slett at du legger den i vann med temperatur under kokepunktet. Her serverer du den posjerte laksen med en herlig søt og syrlig agurksalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

600 g
Poteter, løsvekt

Agurksalat

1 stk
Agurk
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 dl
Eddik 7% klar

Laks

500 g
Laksefilet naturell
1,5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Rørt smør

2 ss
Finhakket dill
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
200 g
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Agurksalat: Kok lake av vann, sukker og eddik og avkjøl. Lag lange strimler av agurken og ha det i laken sammen med litt salt. La det trekke i minst 15 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp lettsaltet vann. Legg laksen i og trekk kjelen av varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Rørt smør: Kok opp vann, trekk kjelen av varmen og pisk inn smør i terninger. Bland inn finhakket dill og smak til med litt salt. Server fisken med nykokte poteter, agurksalat og rørt smør.