Posjert laks med agurksalat

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
868 planlagt
Posjert laks med agurksalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Å koke uten å koke? Å posjere fisken høres ganske flott ut, men betyr rett og slett at du legger den i vann med temperatur under kokepunktet. Her serverer du den posjerte laksen med en herlig søt og syrlig agurksalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

600 g
Poteter, løsvekt

Agurksalat

1 stk
Agurk
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 dl
Eddik 7% klar

Laks

500 g
Laksefilet naturell
1,5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Rørt smør

2 ss
Finhakket dill
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
200 g
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Agurksalat: Kok lake av vann, sukker og eddik og avkjøl. Lag lange strimler av agurken og ha det i laken sammen med litt salt. La det trekke i minst 15 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp lettsaltet vann. Legg laksen i og trekk kjelen av varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Rørt smør: Kok opp vann, trekk kjelen av varmen og pisk inn smør i terninger. Bland inn finhakket dill og smak til med litt salt. Server fisken med nykokte poteter, agurksalat og rørt smør.