Polpettine

11 ingredienser
100 planlagt
Polpettine
Legg oppskrift
i handlelapp
Deilige, italienske kjøttboller som inneholder både skinke, parmesan og muskatnøtt

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 skive
Skiver loff uten skorpe
0,5 dl
H-melk
400 g
Kjøttdeig
50 g
Servelat eller kokt skinke
2 stk
Egg
1 dl
Revet parmesan
0,3 ts
Revet muskatnøtt
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 dl
Griljermel
2 ss
Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Riv brødet i små stykker og ha det i en liten bolle. Hell over melken, klem godt sammen slik at brødet absorberer melken.

Trinn 2

Ha brød- og melkeblanding, kjøttdeig, hakket servelat eller skinke, ett av eggene og parmesan i en stor bolle. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper og bland godt sammen.

Trinn 3

Ha griljermel i en dyp tallerken. Pisk sammen det andre egget sammen med litt salt og pepper i en bolle. Lag kjøttboller av kjøttfarsen med en spiseskje. Dypp en og en kjøttbolle i eggeblandingen og rull dem i griljermel. Varm olje ca 2 cm dyp i en stor stekepanne eller gryte.

Trinn 4

Stek kjøttbollene i oljen til de er gylne og server.