Polpette med spaghetti

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
731 planlagt
Polpette med spaghetti
Legg oppskrift
i handlelapp
Polpette er det italienske navnet på kjøttboller. Krydderet kan variere – vår variant har de fleste klassiske ingrediensene. En saftig spaghetti-rett som faller i smak hos både store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Spaghetti REMA 1000
1 stk
Kvernet deig av storfe 10%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg Solvinge
30 g
Parmigiano Reggiano Castelli
2 stk
Løk
1 pose
Soppblanding REMA 1000
2 boks
Hakkede tomater REMA 1000
3 ss
Griljermel
5 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000
100 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finhakk løk og hvitløk. Bland kvernet storfekjøtt, griljermel, egg, parmesan, vann (1/2 dl pr pk med kjøtt), halvparten av den finhakkede løken, 3/5 av hvitløken, grovhakket sopp, salt og pepper i en stor bolle.

Trinn 2

Trinn 2

Form små kjøttboller og stek dem i en panne med litt olje.

Trinn 3

Trinn 3

Når alle kjøttbollene er brune, tilsettes resten av den finhakkede løken, hvitløken og smør.

Trinn 4

Trinn 4

La løken bli blank og ha i hermetiske tomater. La det koke til kjøttbollene er gjennomstekte. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Kok spagetti al dente i rikelig med saltet vann. Hell av kokevannet og bland spaghetti med saus og polpettes.