Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pollo al mattone med rotgrønnsaker

Tidsbruk 60 minutter
11 ingredienser
664 planlagt
Pollo al mattone med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten er vanlig i Italia, og betyr egentlig kylling under en murstein. Forskjellige kombinasjoner av urter og krydder kan gi variasjon til retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Landkylling

0,8 stk
Landkylling
0,8 dl
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Lime
1,5 ss
Rosmarin

Rotgrønnsaker

2,3 stk
Gulrot
1,5 pakke
Persillerot
0,8 nett
Sjalottløk
4,5 fedd
Hvitløk
2,3 ss
Olivenolje

Topp med

0,8 ss
Bladpersille

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 220°C. Åpne kyllingen på undersiden og legg den helt flat i en langpanne.

Trinn 3

Trinn 3

Gni den inn med olivenolje, rasp hvitløk, revet limeskall, hakket rosmarin, maldonsalt og kvernet pepper. Stek den i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og skjær gulrot og persillerot i terninger, skrell løken og hvitløksfeddene og kok alt i 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha på olivenolje, salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Legg det rundt kyllingen, senk temperaturen i ovnen til 190 C og bak videre i ca. 30 minutter (til kjernetemperaturen er 80 C). Dryss på rikelig med bladpersille og server.

Serveringsforslag

Stekte poteter med persille smaker deilig til.