Poke bowl med laks og mango

10 ingredienser
269 planlagt
Poke bowl med laks og mango
Legg oppskrift
i handlelapp
Poke bowl, eller alt-i-en-bolle, er en trendy rett hentet fra det Hawaiianske kjøkken. Ris og rå fisk er hovedingrediensene, sammen med frisk, oppkuttet frukt og grønnsaker. Prøv poke bowl med salmalaks og mangosalat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Salmalaks
3 ss
Soyasaus
2 ss
Sesamolje
1 stk
Løk, finhakket
1 stk
Mango i terninger
0.5 stk
Agurk i strimler
250 g
Jasminris, hurtigris
1 pakke
Spirer
1 stk
Vårløk i skiver
1 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Del laksen i terninger på 2x2 cm. Bland soyasaus, løk, sesamolje og sesamfrø, og bland med laksen. La marinere i kjøleskapet i 15 minutter.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl den litt før du legger den i fire dype skåler.

Trinn 3

Skjær agurken i strimler, gjerne med grønnsaksskreller. Kutt mango i terninger og vårløk i skiver.

Trinn 4

Dander laks, mango, agurk og vårløk over risen. Dryss over spirer og sesamfrø og server.

Tips

Ønsker du en mer spicy rett kan du blande inn finhakket chili etter eget ønske i laksemarinaden.