Plukkfisk med torsk, gulrøtter og erter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
22 planlagt
Plukkfisk med torsk, gulrøtter og erter
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne milde fiskestuingen kan du lage med alle typer fisk og fiskerester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 ss
Sitronsaft
200 g
Erter, frosne
400 g
Torskefilet
2 dl
Melk
1 stk
Løk, finhakket
3 stk
Gulrøtter
600 g
Poteter
0.5 ss
Salt
1.5 ss
Smør
1 klype
Pepper
1.5 ss
Hvetemel
4 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt skrelte poteter og gulrøtter i terninger og kok møre i lettsaltet vann i fem minutter. Det siste minuttet tilsettes erter. Sil av vannet.

Trinn 2

Skjær torskefileten på 1 cm terninger. Kok opp vann med salt og trekk torsken i 1 minutt. Ta vare på 2 dl av kokekraften.

Trinn 3

Smelt smør i en kjele og fres finhakket løk i 2 minutter. Tilsett hvetemel og spe med melk til en tykk, hvit saus. Kok i 2 minutter og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Trinn 4

Ved servering blandes kokekraft, kokt fisk, kokte poteter og grønnsaker som til en lapskaus.

Tips!

Plukkfisk er en tradisjonsrik rett og ble ofte laget etter de store torskemåltider der det ofte var fisk igjen etter endt middag. Du kan gjerne bruke alle sorter fisk og fiskerester i stuingen. Stuingen er også fin å servere i terteskjell med finskåret gressløk til pynt.