Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Plukkfisk med torsk, gulrøtter og erter

Tidsbruk 20 minutter
13 ingredienser
150 planlagt
Plukkfisk med torsk, gulrøtter og erter
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne milde fiskestuingen kan du lage med alle typer fisk og fiskerester.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Poteter
3 stk
Gulrøtter
200 g
Erter, frosne
400 g
Torskefilet
1 stk
Løk, finhakket
2 dl
Melk
1 ss
Sitronsaft
4 dl
Vann
0,5 ss
Salt
1,5 ss
Smør
1,5 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt skrelte poteter og gulrøtter i terninger og kok møre i lettsaltet vann i fem minutter. Det siste minuttet tilsettes erter. Sil av vannet.

Trinn 2

Skjær torskefileten på 1 cm terninger. Kok opp vann med salt og trekk torsken i 1 minutt. Ta vare på 2 dl av kokekraften.

Trinn 3

Smelt smør i en kjele og fres finhakket løk i 2 minutter. Tilsett hvetemel og spe med melk til en tykk, hvit saus. Kok i 2 minutter og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Trinn 4

Ved servering blandes kokekraft, kokt fisk, kokte poteter og grønnsaker som til en lapskaus.

Tips!

Plukkfisk er en tradisjonsrik rett og ble ofte laget etter de store torskemåltider der det ofte var fisk igjen etter endt middag. Du kan gjerne bruke alle sorter fisk og fiskerester i stuingen. Stuingen er også fin å servere i terteskjell med finskåret gressløk til pynt.