Plukkfisk med potetstappe og eggesmør

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
39 planlagt
Plukkfisk med potetstappe og eggesmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Selvplukk på kjøkkenet. Det aller meste i denne retten er plukket, bortsett fra fisken. Den har tatt turen fra garn til garnityr i denne herlige torskeklassikeren.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 pakke
Potetstappe Bama
6 ss
Smør
2 fedd
Hvitløk
1 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken. Kok eggene til hardkokt. Varm opp potetmosen som anvist på pakken. Finhakk løk og hvitløk og fres det i halvparten av smøret til løken blir myk. Vend inn grovhakkede egg og tomat og smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt og pepper på torsken og stek fiskestykkene i resten av smøret på middels varme. Fordel potetstappe utover hele tallerkenen. Riv torsken med en gaffel og legg fisk på toppen av potetstappen og fordel eggesmøret pent på toppen.

Serveringsforslag

Du kan godt bytte ut smør med solsikkeolje til eggesmøret.