Plommegrateng

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
173 planlagt
Plommegrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne luftige marengsgratengen kan lages med ulike typer frukt. Den egner seg perfekt for porsjonsformer slik at hver gjest får sin egen lille grateng.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Romkrem

3,8 dl
Helmelk
4,5 stk
Egg
90 g
Sukker
3 ss
Rom eller 1/2 ts romessens
22,5 g
Maizenna
0,8 dl
Crème fraîche

Marengs

30 g
Sukker og eggehviter

Til paiform

0,8 ss
Kaldt smør
1,5 ss
Sukker

Plommer

4,5 stk
Gode plommer

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Trinn 2

Hell melken i en kjele og varm til 60°C.

Trinn 3

Trinn 3

Skill eggeplommene fra eggehviten (ta vare på 2/3 av eggehvitene). Rør sammen eggeplommer, ¾ av sukkeret, rom og maizena i en bolle.

Trinn 4

Trinn 4

Hell den varme melken over blandingen og rør godt.

Trinn 5

Trinn 5

Ha tilbake i kjelen og rør om til den begynner å koke. Ta kjelen av platen, dekk med plastfilm som du presser ned på kremen. Avkjøl.

Trinn 6

Trinn 6

Marengs: Pisk eggehvittene såvidt stive til de har store fine bobler, ha i resten av sukkeret , litt etter litt til en luftig marengs.

Trinn 7

Trinn 7

Rør 2/3 av romkremen glatt og vend forsiktig inn marengsen. Smør små, dype tallerkener eller små paiformer med kaldt smør og dryss med sukker. Fyll i marengskremen. Del plommene I båter og fordel de i formene. Stek i ca. 10 minutter. Bland resten av romkremen med pisket crème fraiche.

Serveringsforslag

Hvis du går inn på youtube.com og søker på MERINGUE, får du opp titusenvis av resultater. Noe av det viktigste for å lykkes med marengs, er å bruke rene, tørre redskaper når du pisker.