Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Plommegrateng

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
223 planlagt
Plommegrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne luftige marengsgratengen kan lages med ulike typer frukt. Den egner seg perfekt for porsjonsformer slik at hver gjest får sin egen lille grateng.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Romkrem

3,8 dl
Helmelk
4,5 stk
Egg
90 g
Sukker
3 ss
Rom eller 1/2 ts romessens
22,5 g
Maizenna
0,8 dl
Crème fraîche

Marengs

30 g
Sukker og eggehviter

Til paiform

0,8 ss
Kaldt smør
1,5 ss
Sukker

Plommer

4,5 stk
Gode plommer

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Trinn 2

Hell melken i en kjele og varm til 60°C.

Trinn 3

Trinn 3

Skill eggeplommene fra eggehviten (ta vare på 2/3 av eggehvitene). Rør sammen eggeplommer, ¾ av sukkeret, rom og maizena i en bolle.

Trinn 4

Trinn 4

Hell den varme melken over blandingen og rør godt.

Trinn 5

Trinn 5

Ha tilbake i kjelen og rør om til den begynner å koke. Ta kjelen av platen, dekk med plastfilm som du presser ned på kremen. Avkjøl.

Trinn 6

Trinn 6

Marengs: Pisk eggehvittene såvidt stive til de har store fine bobler, ha i resten av sukkeret , litt etter litt til en luftig marengs.

Trinn 7

Trinn 7

Rør 2/3 av romkremen glatt og vend forsiktig inn marengsen. Smør små, dype tallerkener eller små paiformer med kaldt smør og dryss med sukker. Fyll i marengskremen. Del plommene I båter og fordel de i formene. Stek i ca. 10 minutter. Bland resten av romkremen med pisket crème fraiche.

Serveringsforslag

Hvis du går inn på youtube.com og søker på MERINGUE, får du opp titusenvis av resultater. Noe av det viktigste for å lykkes med marengs, er å bruke rene, tørre redskaper når du pisker.