Ventepizza på grillen med chilli | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget pizza Ventepizza på grillen med chilli

Ventepizza på grillen med chilli

3.5 i snitt
Ventepizza på grillen med chilli

En superenkel pizza med smak av hvitløk og chili.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

3 ts
Tørrgjær
8 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
6 ss
God olivenolje
5 dl
Lunkent vann

Hvitløksolje

3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
2 dl
God olivenolje
0.5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.

  2. Trinn 2

    Kjør kjøkkenmaksinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.

  3. Trinn 3

    Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.

  4. Trinn 4

    Finhakk hvitløk og chili og bland det med olivenolje og nykvernet pepper.

  5. Trinn 5

    Pensle pizzaleivene med hvitløksolje på begge sider før de legges på grillen.

  6. Trinn 6

    Legg pizza rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Flytt til indirekte varme, ta ned lokket og følg med. Det tar bare noen minutter. Pensle en siste gang rett før servering.