Ventepizza på grillen med chilli
En superenkel pizza med smak av hvitløk og chili.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.
-
Trinn 2
Kjør kjøkkenmaksinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.
-
Trinn 3
Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.
-
Trinn 4
Finhakk hvitløk og chili og bland det med olivenolje og nykvernet pepper.
-
Trinn 5
Pensle pizzaleivene med hvitløksolje på begge sider før de legges på grillen.
-
Trinn 6
Legg pizza rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Flytt til indirekte varme, ta ned lokket og følg med. Det tar bare noen minutter. Pensle en siste gang rett før servering.