Stromboli pizza | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Stromboli pizza

3.8 i snitt
Stromboli pizza

Calzone er ikke den eneste lukkede pizzaen; den amerikanske favoritten, Stromboli, er en annen. Prøv den når du vil ha en pizza som holder seg varm.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Amerikansk pizzadeig

1 ts
Tørrgjær
350 gr
Hvetemel
1 ts
Salt
2.5 dl
Vann (ca. 40 °C)
1 ss
Solsikkeolje

Saus

1 boks
Intenso pizzasaus

Topping

70 gr
Salami Ventricina (oppkuttet)
1 pose
Fersk spinat
80 gr
Skinkestrimler
3 ss
Extra Virgin olivenolje

Ost

200 gr
Revet Mozzarella

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

  2. Trinn 2

    Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut. (Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

  3. Trinn 3

    Forvell en pakke fersk spinat i kokende vann i 20-30 sekunder. Sil av vannet og tørk spinatbladene godt i tørkepapir. Kjevle ut en rektangulær pizzabunn eller rull ut en ferdig pizzabunn. Fordel tomatsaus, ost og fyll på bunnen. Rull sammen fra langsiden og legg den på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle toppen med olje og skjær noen snitt i den. Stek ved 250 °C til gyllenbrun.