Hopp til innhold

Stromboli pizza

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
56 planlagt
Stromboli pizza

Stromboli er broren til calzone. Dette er en en slags pizzarull innbakt pizza med masse godsaker. Bruk gjerne dine favorittingredienser.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

0.5 pose
Tørrgjær
500 gr
Italiensk Tipo "00" mel (alt. vanlig hvetemel)
10 gr
Salt
2.5 dl
Lunkent vann

Tomatsaus

1 boks
Hermetiske tomater
2 fedd
Hvitløk (revet eller finhakket)
2 ss
Olivenolje
1.5 ts
Salt

Pizzafyll

1 pose
Babyleaf mix
1.5 stk
Mozzarella
4 skive
Bøkerøkt skinke fra Kolonihagen
1 neve
Revet parmesan
1 ss
Extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjær og halvparten av vannet i en bolle til gjæren er oppløst i vannet.

I en annen bolle løs opp saltet i resten av vannet.

Tilsett melet i kjøkkenmaskinen og elt på lav hastighet. Tilsett gjær- og saltblandingen. Kjør på middels hastighet i et par minutter.

Miks videre til deigen er glatt (ca. 5 minutter).

Reduser hastigheten til laveste mulig hastighet og kjør videre i ca. 3 minutter til. Deigen skal være glatt og slippe bollen.

Trinn 2

Hell deigen ut på en melet arbeidsbenk. Dryss litt mer mel over deigen, kna, del i 2 emner og form til baller.

Legg deigballene i en form, pensle dem med olje og dekk med plastfilm.

La deigballene heve seg til det dobbelte. Det tar ca. 1 time (eller la dem heve et døgn i kjøleskapet for mer utviklet smak).

Ekstra deigballer kan godt fryses hvis ikke de skal brukes (pakk dem i plastfilm).

Trinn 3

Tomatsaus: Bland ingrediensene sammen. Om du liker sausen enda jevnere kan du bruke en stavmikser. Dekk til og la stå i kjøleskapet en time eller to slik at smakene «får satt seg» litt.

Det du ikke bruker, kan du fryse ned.

Trinn 4

Forvarm ovnen på 250°C.

Kjevle ut en av deigballene til et rektangel (deigen skal være nokså tynn). Legg den lange siden av deigen mot deg på benken.

Trinn 5

Fordel tomatsaus, salat, revet ost og skinke utover pizzabunnen. Dryss over litt parmesan og olivenolje. Husk at det skal være ca. 2,5 cm kant uten ost og saus rundt hele pizzaen.

Rull opp den lange siden av deigen i en rull. Brett endene på rullen under pizzaen. Legg pizzarullen forsiktig over på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle toppen med litt olje.

La pizzaen heve i ca. 30 minutter (kanskje litt mer).

Trinn 6

Stek pizzaen i ovnen til den er gyllen.

La pizzaen hvile i ca. 10 minutter før den skjæres i skiver.

TIPS

Server gjerne med rømmedressing.