Pizzapai | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizzapai

4.2 i snitt
Pizzapai

Gledelig gjenforening! Den moderne pizzaen er av napolitansk herkomst, men både pizza og pai har sine etymologiske utspring fra antikkens Hellas. I denne herlige hybridmiddagen får du plass til ekstra mye godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
2 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Tomatpuré, REMA 1000
1 boks
Hakkede tomater 400g, REMA 1000
1 boks
Bogskinke
200 gr
Hvitost REMA 1000
4 stk
Tomat
30 gr
Fersk gjær Idun
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Tomatketchup, 1 kg, Heinz
900 gr
Hvetemel
2 ss
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 210°C. Pizzadeig: Bland lunkent vann (4 dl vann per 900 g hvetemel) og fersk gjær. Ha mel og litt salt i en bolle og spe med vannet til du har en jevn deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

  2. Trinn 2

    Vend inn skinke og ost i biter og friske hakkede tomater. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen eggene og vend inn.

  3. Trinn 3

    Skjær løk i tynne skiver og surr i solsikkeolje. Tilsett tomatpuré og bland godt. Ha i ketchup og avsilte hermetiske hakkede tomater og kok i 2 minutter.

  4. Trinn 4

    Press pizzadeigen ut i en ildfast form smurt godt med kaldt smør. Ha i fyllet og stek ved 210°C i ca. 20-25 minutter.

Server en grønn salat til.