Pizzapai
Gledelig gjenforening! Den moderne pizzaen er av napolitansk herkomst, men både pizza og pai har sine etymologiske utspring fra antikkens Hellas. I denne herlige hybridmiddagen får du plass til ekstra mye godt!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 210°C. Pizzadeig: Bland lunkent vann (4 dl vann per 900 g hvetemel) og fersk gjær. Ha mel og litt salt i en bolle og spe med vannet til du har en jevn deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
-
Trinn 2
Vend inn skinke og ost i biter og friske hakkede tomater. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen eggene og vend inn.
-
Trinn 3
Skjær løk i tynne skiver og surr i solsikkeolje. Tilsett tomatpuré og bland godt. Ha i ketchup og avsilte hermetiske hakkede tomater og kok i 2 minutter.
-
Trinn 4
Press pizzadeigen ut i en ildfast form smurt godt med kaldt smør. Ha i fyllet og stek ved 210°C i ca. 20-25 minutter.
Server en grønn salat til.