Hopp til innhold

Pizzapai

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
917 planlagt
Pizzapai

Gledelig gjenforening! Den moderne pizzaen er av napolitansk herkomst, men både pizza og pai har sine etymologiske utspring fra antikkens Hellas. I denne herlige hybridmiddagen får du plass til ekstra mye godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
2 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Tomatpuré, REMA 1000
1 boks
Hakkede tomater 400g, REMA 1000
1 boks
Bogskinke
200 gr
Hvitost REMA 1000
4 stk
Tomat
30 gr
Fersk gjær Idun
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Tomatketchup, 1 kg, Heinz
900 gr
Hvetemel
2 ss
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 210°C. Pizzadeig: Bland lunkent vann (4 dl vann per 900 g hvetemel) og fersk gjær. Ha mel og litt salt i en bolle og spe med vannet til du har en jevn deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Trinn 2

Vend inn skinke og ost i biter og friske hakkede tomater. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen eggene og vend inn.

Trinn 3

Skjær løk i tynne skiver og surr i solsikkeolje. Tilsett tomatpuré og bland godt. Ha i ketchup og avsilte hermetiske hakkede tomater og kok i 2 minutter.

Trinn 4

Press pizzadeigen ut i en ildfast form smurt godt med kaldt smør. Ha i fyllet og stek ved 210°C i ca. 20-25 minutter.

Server en grønn salat til.