Pizza på grillen med caprese-topping
Glad i caprese-salat? Bruk den klassiske blandingen som pizza-topping!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.
-
Trinn 2
Kjør kjøkkenmaskinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.
-
Trinn 3
Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.
-
Trinn 4
Skjær tomater og mozzarella i skiver. Kjevle ut små pizzaer. Legg dem rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Flytt over til indirekte varme, ta ned lokket og grill et par minutter. Topping legges på umiddelbart etter at pizzaen er grillet.