Hopp til innhold

Pizza med kremost og poteter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
915 planlagt
Pizza med kremost og poteter

Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted. Og selv om Margherita er byens mest kjente pizza, er også pizza con crema di formaggio e patate populær.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 gr
Gjær
500 gr
Tipo 0 mel
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Fyll

300 gr
Kokte poteter
300 gr
Kremost
1 ts
Timian, tørket
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Rosmarin, tørket
0.5 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Rødkålsalat

300 gr
Rødkål eller hodekål
2 ss
Hvitvinseddik
0.5 ts
Salt
0.5 ss
Sukker
2 ss
Olivenolje, extra virgin
0.5 ss
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Fyll: Forvarm ovnen til 280 ° C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Kok poteter.

Trinn 3

Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir.

Trinn 4

Bland kremost med salt, finhakket hvitløk og tørkede urter og fordel utover pizzabunnene i et tynt lag. Legg på skiver av kokte poteter og drypp noen dråper olivenolje over.

Trinn 5

Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Server umiddelbart.

Trinn 6

Rødkålsalat: Finsnitt kålen og ha den i en blandebolle. Tilsett alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Tips!

Pizzadeigen blir best ved at den lages kvelden i forveien og settes til heving i kjøleskapet.