Pizza med kremost og poteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget pizza Pizza med kremost og poteter

Pizza med kremost og poteter

3.8 i snitt
Pizza med kremost og poteter
Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted. Og selv om Margherita er byens mest kjente pizza, er også pizza con crema di formaggio e patate populær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

20 gr
Gjær
500 gr
Tipo 0 mel
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Fyll

300 gr
Kokte poteter
300 gr
Kremost
1 ts
Timian, tørket
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Rosmarin, tørket
0.5 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Rødkålsalat

300 gr
Rødkål eller hodekål
2 ss
Hvitvinseddik
0.5 ts
Salt
0.5 ss
Sukker
2 ss
Olivenolje, extra virgin
0.5 ss
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

  2. Trinn 2

    Fyll: Forvarm ovnen til 280 ° C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Kok poteter.

  3. Trinn 3

    Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir.

  4. Trinn 4

    Bland kremost med salt, finhakket hvitløk og tørkede urter og fordel utover pizzabunnene i et tynt lag. Legg på skiver av kokte poteter og drypp noen dråper olivenolje over.

  5. Trinn 5

    Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Server umiddelbart.

  6. Trinn 6

    Rødkålsalat: Finsnitt kålen og ha den i en blandebolle. Tilsett alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Tips!

Pizzadeigen blir best ved at den lages kvelden i forveien og settes til heving i kjøleskapet.