Pizza med grillede grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 240˚C. Pizzabunn: Bland fersk gjær i lunkent vann (4 dl per 800 g hvetemel) med olivenolje. Ha en klype salt i hvetemelet og bland det i væsken til en fin og smidig deig. Reguler konsistensen med mer vann eller mel. Dekk deigen med plastfolie og la den heve i ca. 40 minutter.
-
Trinn 2
Skjær aubergine, løk og paprika i terninger og finhakk hvitløken. Ha alt i en bolle og bland med litt olivenolje, tørket oregano, salt og pepper. Smak til med sitronsaft.
-
Trinn 3
Kjevle deigen til en stor eller to små pizza. Ha på grønnsaker, skiver av fersk mozzarella og dryss kapers over. Stek pizzaen til den er gyllen. Dryss rikelig med frisk basilikum og en skvett god olivenolje over rett før servering. Litt nykvernet pepper smaker godt på toppen.
Ha gjerne litt revet parmesan over før servering.