Hopp til innhold

Pizza med grillede grønnsaker

5.0 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
31 planlagt
Pizza med grillede grønnsaker

Skikkelig sommerpizza! En god pizzabunn kan du med hell toppe med nærmest hva du måtte ønske av gode ingredienser. Her er en deilig rustikk grønnsakspizza, med saftige mozzarellaskiver.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 potte
Basilikum
25 gr
Fersk gjær Idun
3 fedd
Hvitløk
1 pose
Mozzerella fersk, 125 g, Arla
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Rød paprika
1 ts
Oregano tørket
1 stk
Aubergine
800 gr
Hvetemel
1 glass
Kapers 100 g Toro
2 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 240˚C. Pizzabunn: Bland fersk gjær i lunkent vann (4 dl per 800 g hvetemel) med olivenolje. Ha en klype salt i hvetemelet og bland det i væsken til en fin og smidig deig. Reguler konsistensen med mer vann eller mel. Dekk deigen med plastfolie og la den heve i ca. 40 minutter.

Trinn 2

Skjær aubergine, løk og paprika i terninger og finhakk hvitløken. Ha alt i en bolle og bland med litt olivenolje, tørket oregano, salt og pepper. Smak til med sitronsaft.

Trinn 3

Kjevle deigen til en stor eller to små pizza. Ha på grønnsaker, skiver av fersk mozzarella og dryss kapers over. Stek pizzaen til den er gyllen. Dryss rikelig med frisk basilikum og en skvett god olivenolje over rett før servering. Litt nykvernet pepper smaker godt på toppen.

Ha gjerne litt revet parmesan over før servering.